3-0 borta mot Klässbol

23 MAJ 2015 22:57
ÅIF tog på fredagskvällen tredje segern för säsongen när man besegrade Klässbol på bortaplan med 3-0 (1-0). Målen gjordes av Berry Kling, Aaron Stolp och Mattias Zeterberg
  • Skapad: 23 MAJ 2015 22:57

Klässbols SK - ÅIF 0-3 (0-1)

Trots den halvtaskiga planen gör vi en av våra bästa matcher hittills den här säsongen.
I första halvlek gör vi i stort sett allt rätt. Vi använder få tillslag, mycket rörelse och spelet går efter backen. Allt fungerar kanon, men bollen vill inte in.
Det krävs in skicklig, individuell prestation signerad Berry Kling för att vi ska spräcka nollan. Ett hårt, men samtidigt välriktat skott strax utanför straffområdet är det som leder till ledningsmålet, och det efter att ha tagit sig förbi 1-2 KSK-spelare. 0-1 står sig sedan till halvtidsvila.

Inför den andra halvleken gör KSK ett målvaktsbyte och sätter in sin kanske bästa spelare i backlinjen i mål. Detta kombinerat med att vi känner att KSK-spelarna börjar gå på knäna, leder till att vi börjar slappna av en aning och spela ett rakare spel. Hade vi fortsatt med det fina spelet vi hade i första halvleken så hade vi garanterat åkt hem med en större vinst.
0-2 kommer efter att Berry Kling tar vara på Niklas Kristiansens (målvakt för dagen) långa utspark och springer sig fri, men istället för att göra sitt andra mål för dagen passar han mycket osjälviskt Aaron Stolp som enkelt kan peta in bollen.
Vi hinner dessutom med att bränna mängder av chanser innan vårt tredje mål kommer, bl.a en nick i ribban. Men i 89:e minuten punkterar Mattias Zetterberg definitivt matchen efter en fin framspelning av Jimmy Harju.

Vi gör som sagt en väldigt bra match och alla i laget förtjänar beröm. Dock lite extra beröm till Christoffer Damström som vinner otroligt många bollar på mitten och sliter som vanligt i 90 minuter! Dessutom väldigt kul för Niklas Kristiansen som håller nollan i sin första tävlingsmatch för ÅIF och visar att vi har två bra målvakter!

Nästa match är på lördag 30/5. Då gästas vi av Hillringsbergs IF! Matchstart 15:00 på Forsvallen.

Skribent: GR