Hoppa till sidans innehåll

ÅIF -Gillberga 2-1

21 JUN 2015 23:01
ÅIF tog en mycket viktig seger när man besegrade Gillberga med 2-1 (1-1).
Målskyttar för ÅIF var Berry Kling och André Bergman
  • Skapad: 21 JUN 2015 23:01

ÅIF - Gillberga FF 2-1 (1-1)

Vi inleder matchen med en relativt defensiv inställning med mest fokus på försvarsspelet, vilket vi gör bra. Vi låter Gillberga rulla mycket boll, men utan att de får komma till några farliga lägen. 
Vi har under hela säsongen varit väldigt bra på omställningar och det får även Gillberga bevittna. I den 14:e minuten vinner vi boll och Fredrik Dahlman slår en längre djupledsboll på Berry Kling som springer ifrån backlinjen och placerar in 1-0. Resten av halvleken är väldigt chansfattig, men alldeles i slutsekunderna slappnar vi av en aning och Gillberga får komma igenom alldeles för lätt och göra 1-1. 
I andra halvlek försöker vi vårda bollen och skapa lite tryck på offensiv planhalva, vilket skulle visa sig bli en svår uppgift. GFF kommer ut med ett starkt självförtroende och mycket energi efter det sena kvitteringsmålet. De fortsätter trycka på och skapa en del farligheter, utan resultat dock. Istället, efter en tilltrasslad situation i Gillbergas straffområde, lyckas debutanten André Bergman stänka dit 2-1 i ett av våra få offensiva stötar. 
Resten av matchen är en kamp mot klockan. Gillberga trycker på för ett kvitteringsmål, men vi lyckas med nöd och näppe hålla tätt och knipa tre blytunga poäng!

Inte den mest välspelade matchen, men hela laget förtjänar dock beröm efter en riktig kämpainsats. Extra beröm till våra tre debutanter i A-laget, André Bergman, Jimmy Jonsson och Johan Gustavsson, som alla tre gör bra ifrån sig!

Skribent: Ola Eriksson

Följ ÅIF på Facebook! 

ÅIF Facebook

Postadress:
Åmotfors IF
Kent Alexandersson, Järnvägsgatan 22
67040 Åmotfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info