Andra raka för ÅIF

07 MAJ 2015 23:50
ÅIF tog andra raka segern när man besegrade Häljeboda på borta plan med 4-1 (2-0). Målen gjordes v Berry Kling 2, Fredrik Dahlman samt ett självmål
  • Skapad: 07 MAJ 2015 23:50

Helgeboda - ÅIF 1 - 4 ( 0 - 2 )
Målskyttar: Berry Kling 2, Fredrik Dahlman samt ett självmål

Vi kommer till spel med en nästintill identisk startelva som i premiären, men den här matchen inleder vi på ett klart bättre sätt! Trots den ojämna planen i Häljeboda, spelar vi stundtals riktigt bra med bra passningsspel och rörelse. HIF spelar med en relativt hög backlinje, vilket vi utnyttjar på bästa sätt med fina djupledsbollar och vi kommer till mängder av fina målchanser. Trots de uteblivna målen så fortsätter vi föra spelet och trycker på för ett ledningsmål och inte helt ologiskt kommer och ledningsmålet efter en distinkt nick av Fredrik Dahlman. Vi hinner dessutom med att göra 0-2 innan domaren blåser för halvtidsvila. Berry Kling utnyttjar sin snabbhet, springer sig fri och avslutar med ett kliniskt precisionsskott!

I andra halvlek fortsätter vi med vårt relativt raka spel och efter 20 minuter är det återigen dags för nätkänning när Gustaf Ränkeskog skjuter ett skott som styrs in av en HIF-spelare, vilket noteras som självmål i protokollet.
Efter det målet börjar vi slappna av en aning och slarvar framför allt med det defensiva jobbet. Häljeboda IF skrapar ihop en hel del hörnor och kommer allt närmre ett mål, men Simon Fors svarar för en hel del fina ingripanden i mål. Istället för 1-3 blir det 0-4 när vi utnyttjar en omställning och det är återigen Berry som sätter dit den. HIF skulle dock få utdelning. Med endast sex minuter kvar av ordinarie tid utnyttjar man en hörna och nickar in reduceringsmålet efter passivt försvarsspel i ÅIF.

Spelmässigt var det en klar förbättring jämfört med premiärmatchen och alla i laget förtjänar beröm efter en väl genomförd match!

Efter den fina inledningen på säsongen med två raka segrar hoppas vi nu att ni är på plats och stöttar oss när vi gästas av IK Arvika Fotboll 2 fredag den 15 maj! Matchstart 19:00 på Forsvallen.