Förlust för ÅIF mot Arvika Fotboll 2

16 MAJ 2015 15:16
ÅIF förlorade fredagens match mot Arvika Fotboll 2 med 2-3 (2-1). ÅIFs mål gjordes av Aron Stolp och Berry Kling.
  • Skapad: 16 MAJ 2015 15:16

ÅIF - Arvika Fotboll 2, 2-3 (2-1)

Vi börjar matchen på ett bra sätt och redan i den 12:e minuten får hemmapubliken jubla när Aaron Stolp nickar in 1-0 efter fint förarbete och inlägg av Simon Knutsson. Glädjen blir dock kortvarig. Redan i minuten efter tilldelas Arvika straff efter en diskutabel situation och utnyttjar den på bästa sätt. Simon Fors går åt rätt håll, men lyckas inte nå den.
En annars rätt så jämn halvlek med väldigt öppet spel där vi skapar våra chanser med höga djupledsbollar på Arvikas relativt högt stående backlinje. I den 25:e minuten snappar Berry Kling åt sig bollen efter lite slarvigt försvarsspel, springer ifrån försvaret och avslutar kliniskt. 2-1 står sig och vi går till halvtidsvila med ledning.

Den andra halvleken har knappt blåst igång innan Arvika kvitterar och bara några få minuter senare gör dom också 2-3. Efter den chockstarten väljer Arvika att sjunka med laget, vilket gör att vi får det väldigt svårt på den sista tredjedelen av planen och skapar väldigt få kvitteringschanser. Istället är det Arvika som har lite farliga omställningar, men 2-3 står sig matchen ut.

Ett spelmässigt rättvist resultat och vi får inte glömma att vi faktiskt möter seriens favorittippade lag.
Extra beröm till Andreas Örbeck som gjorde sitt första framträdande i ÅIF-tröjan och dessutom sin allra första seniormatch!

BIlder från matchen finner ni HÄR

Nästa match är nu på fredag, då beger vi oss till Linnevi i Klässbol för att ta oss an Klässbols SK. Kom gärna och stötta oss! Matchstart 19:00.

Skribent: GR