Fotboll senior

11 MAJ 2019 23:01
Herrlaget har startat Div 7 serien med tre matcher. Vinst i premiären har tyvärr följts upp med två förluster i nästa matcherna. Matchreferat från matcherna finns här.
  • Skapad: 11 MAJ 2019 23:01

De tre matcherna som har spelats är.
ÅIF - Klässbol 2-1 (1-1)
Koppom/Köla - ÅIF 4-2 (2-1)
ÅIF  - Fiskevik 2 0 - 1 (0-0)

SEGER I PREMIÄREN... DAHLMAN FRÄLSTE ÅIF

Vi börjar som planerat något lågt och känner på motståndet lite. Klässbol har mer boll men skapar ingenting riktigt farligt framför Albin. Vi äter oss in i matchen och när William blir fälld i straffområdet så gör nestor Damström inget misstag från straffpunkten 1-0 och bra energi. Deras 1-1 mål är också från 9 meter, Albin har fingrarna på bollen men den smiter in ändå. Paus och 1-1. Andra halvlek blir något hafsig men där vi i inledningen har mer boll och Klässbol blir mer utspridda och ger oss mer ytor. Ledningsmålet kommer från vår högerkant, ett inlägg som Dahlman säkert knoppar in från nära håll. Summa sumarum så gör vi en stabil insats och Klässbol skapar i ärlighetens namn ingen 100%-ig målchans på hela matchen.

Dagens rosor går till de båda ytterbackarna Nils Ernevi och Richard Nilsson

Derbyförlust mot Koppom 4-2
Vi åkte till Gillevi för derby mot kommunrivalerna. Matchen började inte bra från någon sida och det såg ut som mycket nerver i bortalaget. Vi gör 1-0 efter halvtimmen spelad genom Robin Pettersson. Nu släpper det nog tänkte vi.. men istället går vi till pausvila med 2-1 underläge. Hemmalaget spelade på adrenalin och närkamperna duggade tätt i både första men framförallt andra halvlek. Vi blir skakade när rättsskiparen väljer att inte stoppa pipan i munnen vid ett flertal tillfällen.. Vårt 3-2 mål lär ingen överträffa på Gillevi denna säsong när Mohamed Jlassi cykelsparkar in bollen från 20 meter.. fantastiskt mål. Att vi har lägen att göra fler mål missade ingen åskådare, men det ville sig inte denna match. Vi slickar såren och laddar om för Fiskevik på fredag.

Matchens rosor går till Henrik Karlsson och Jlassi

Surt, surt, surt sa räven. ÅIF-FIF 0-1 (0-0)
Efter matchen mot Koppom förra fredagen så var vi inte speciellt nöjda med vår insats. Vi har pratat igenom lite och hoppades på en bättre match idag. Vilken skillnad i inställning vi visar upp idag grabbar. Är stolt över er arbetsinsats och vilja att göra som vi sagt. Vi tar komandot i matchen direkt och har några möjligheter framåt under första 20. Vi tillåter inte bortalaget att skapa några speciella farligheter utan ligger bra i planen, precis som vi pratat om. Andra halvlek blir den första lik, fast FIF har något mer boll. Vår stora möjlighet kommer i mitten av halvleken då Berry Kling kommer i ett friläge, men avslutet går över denna gång. Vi har några nästan lägen på hörnor och inlägg. Matchen verkar gå mot 0-0 men i den 85:e minuten så kommer det mycket olyckliga 0-1 efter en situation på mittplan där det borde varit avblåst för frispark i vår favör så avgör FIF med sitt enda riktiga skott på mål i andra halvlek. Vill framhålla arbetsinsatsen och viljan att bidra med extra rosor till mittfältsduon Albin Persson och Fredrik Dahlman. Vi gör årets bästa match, men får inte betalt för slitet, men det kommer. Bryt ihop och kom igen gubbar.

Nästa match spelaas på fredag 17 maj kl 19.00 då Sillerud kommer till Forsvallen på besök.

Referaten skrivna av Björn A