Jössefors 2 - ÅIF 1-1

25 JUN 2015 00:00
ÅIF fick med sig en poäng i borta matchen mot Jössefors 2. Målet gjordes av Simon Nilsson
  • Skapad: 25 JUN 2015 00:00

Jössefors IK 2 - ÅIF 1-1 (1-0)

Vi formaterar en näst intill identisk elva som i matchen mot Gillberga FF och första halvlek påminner också om förra veckans insats. Vi har svårt att föra spelet och vårda bollen inom laget, istället låter vi alltför ofta motståndarna ta tag i taktpinnen och ha det mesta bollinnehavet. Något vi måste bli bättre på....
Vi har dock ett otroligt bra försvarsspel och Jössefors har väldigt svårt att skapa några farligheter. Men i den 30:e minuten, efter en misstänksam offside, kommer så det förödande målet. 1-0 står sig sedan halvleken ut. En halvlek där vi ändå skrapar ihop 2-3 kvalificerade målchanser, utan resultat.

Inför andra halvlek gör vi en hel del förändringar och går bl.a över från klassiska 4-4-2 till 4-2-3-1.
Fem minuter in i andra halvlek tilldelas en spelare i Jössefors rött kort, efter att ha sparkat på en liggande ÅIF-spelare efter avblåsning. Detta ger naturligtvis oss ny energi och resten av matchen handlar i stort sett bara om spel mot ett mål. Vi provar inlägg, långskott, men Jössefors målvakt gör en riktig kanoninsats och bollen verkar inte vilja gå in.
 Men så, när det endast återstår fem minuter, håller Simon Nilsson sig framme och bombar in en retur av Christoffer Damström! Vi försöker sedan trycka in en till boll som skulle innebära seger och tre poäng, men lyckas inte skapa några större farligheter och 1-1 står sig.

Efter den, på ren svenska, usla första halvleken känns det ändå helt ok och rättvist med delad pott. Vårt försvarsspel ska vi vara nöjda med och vi har faktiskt släppt in näst minst mål i serien (10 insläppta på 7 spelade matcher)!

Skribent: GR