Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Herrlaget

08 JUN 2019 22:26
Herrlaget har spelat lite matcher och här finns lite referat krig de senaste matcherna.
  • Skapad: 08 JUN 2019 22:26

ÅIF-Arvika 1-1 (0-0)
Arbetsinsatsen som gav en poäng...
Inför dagens match mot Arvika på hemmaplan så var fokus på att minimera AFs ytor att spela igenom oss centralt, att flytta laget och att hålla dem på utsidan. Vilket jobb ni gör grabbar. Från forwards med första press ner till Daniel i kassen.
Första halvlek och AF har naturligtvis bollen mer än oss men skapar inte mycket första halvtimmen, sista tio är vi lite slitna och det är då deras farligheter kommer. Med 2 minuter kvar av halvleken får vi en skada på Simon Nilsson och Robin Gustavsson går från forward till mittback.
I andra halvlek så har de flyttat upp possitionerna och vi hamnar längre bak i banan och redan efter 7 minuter så gör de 0-1 genom en Åmotsing 😮. Tankarna börjar snurra, vad händer nu.. vi orkar mobilisera och hamnar rätt direkt. Mohamed Jlassi kvitterar i 60:e med ett härligt skott utifrån. Verkar som om laget gett sig fan på att knipa en pinne i denna match och arbetsinsatsen är fantastisk. Vi rullar på forwards för att orka flytta ut, hur långt sprang Nils, Björn, Albin och Jlassi tro😍 Ytterbackar som höll fantastiskt bra. Mittbackarna var tydliga och Daniel styrde i sitt straffområde. Sett till motståndet så är detta vår bästa match sett till diciplinen, viljan och beslutsamheten. Tack för idag, detta värmde ordentligt ❤️

Dagens ros till alla.... så ska det se ut.

Hillringsberg - ÅIF 0-1 (0-0)
Detta var en konstig tillställning..
Vi har samma utgångspossitioner som i senaste matchen men får inte riktigt till det på samma vis. Hemmalaget ligger lågt och försöker minimera våra ytor, samtidigt som vi blir lite för passiva. Går inte riktigt på bollarna. Vi ändrar om lite. In med Emil Granander på mitten och upp med Bryntesson som forward i ett försök att vinna fler dueller högre upp i planen. Hemmalaget är nästan ett helt nytt lag från det vi mötte i våras och en mycket bättre upplaga. Bollskickliga men de får inte ut något av sitt bollövertag. Dels för att vi ligger skapligt i defensiven. Vi håller nollan och då finns inte mycket att gnälla över defensivt. Borde inte Adam Bergström fått en staff med sig i första 🤔 Vi pratar med varandra om att rulla bollen men vi får inte till det. Lite för dålig rörelse i laget och en ojämn plan är nog förklaringen.

Andra halvlek och något bättre överlag. Efter 10 minuter får vi en frispark på offensiv sida. Marcus Forslund slår ett fint inlägg som Albin Persson nickskarvar in till ledning. Lite senare får hemmalaget en spelare utvisad vilket bidrar till mer ytor för oss. Vi skapar inga fler riktigt heta chanser under matchen, men släpper heller inte till några. En giftig frispark men den hade Osten full koll på. Tre jätteviktiga poäng för oss med i bagaget och noll insläppta är det vi tar med oss från denna match.

Dagens ros till Albin 🤗

Skribent: Ola Eriksson
Epost: Adressen Gömd

Följ ÅIF på Facebook! 

ÅIF Facebook

Postadress:
Åmotfors IF
Kent Alexandersson, Järnvägsgatan 22
67040 Åmotfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info