Seger i premiären för ÅIF

29 APR 2015 22:20
ÅIF besegrade Brunskog United med 3-2 (1-1) i seriepremiären.
Har länkat till några snygga bilder från matchen.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2015 22:35

ÅIF - Brunskog United 3 - 2 (1 - 1)
BIlder från matchen finns HÄR

Matchreferat:

Dagens match mot Brunskog United var inte den mest välspelade, men det viktigaste var att vi fick med oss tre poäng!
Efter en knackig inledning, troligtvis premiärnerverna som spökade, så får vi hyfsad ordning på spelet och kan ta ledningen genom Gustaf Ränkeskog. Efter det tar Brunskog över initiativet och får tillslut utdelning efter en tilltrasslad situation på en av deras mängder av hörnor.

I andra halvlek inleder vi bättre och rullar stundtals riktigt bra, men vi skapar inte de där riktigt heta målchanserna. Brunskog fortsätter skrapa ihop mängder med fasta situationer och är riktigt nära ett ledningsmål. Deras riktiga målchans kommer när vi tvingas sätta stopp för ett friläge och Brunskog tilldelas straff. Simon Fors går åt rätt håll och gör en riktigt fin räddning och kunde väl knappast få en bättre debut i ÅIF! Efter den räddningen får vi ny energi och lyckas göra 2-1 efter en fin omställning, där Gustaf hittar fram till Berry som gör 2-1 efter ett välplacerat avslut. Brunskog tvingas gå framåt för att få in en kvittering och då öppnas det upp bakåt, vilket vi tar tillvara på när Fredrik Dahlman serverar Berry Kling med en strålande djupledsboll. Berry gör inga misstag och placerar säkert in 3-1. När det återstår 1 minut får Brunskog in ett reduceringsmål, men får aldrig till någon riktig kvitteringschans.

Brunskog gör en bra insats och förtjänar kanske ett bättre resultat, men i slutändan är det målen som räknas!
Trots det stundtals knackiga spelet så förtjänar alla i ÅIF beröm. Lite extra beröm till Berry Kling som gör två mål och Simon Fors som förutom straffräddningen svarar för en mängd fina räddningar! Vi vill också rikta ett STORT tack till publiken som var på plats!

Nästa match spelas på torsdag, då beger vi oss till Strandvallen i Häljeboda för att ta oss an Häljeboda IF. Matchstart 19:00.