Töcksfors 2 - ÅIF

27 JUN 2015 00:00
Det blev förlust med 1-2 när ÅIF besöket Töcksfors för vårsäsongens sista match.
Målskytt för ÅIF var Gustaf Ränkeskog.
  • Uppdaterad: 29 JUN 2015 10:29

Töcksfors IF 2 - ÅIF 2-1 (1-0)

Töcksfors inleder, som väntat, med hög press och det märks att det är ett formstarkt lag vi möter. Trots deras höga press står vi upp bra och spelar stundtals riktigt fin fotboll. Vi spelar oss ur svåra situationer utan att behöva rensa och ställa in oss på försvarsspel....
Töcksfors tar ledningen i 23:e minuten, vilket man får anse som rättvist. Vi reser oss dock omgående och lyckas vid vissa stunder ligga högt med hela laget och föra spelet. Vi skrapar också ihop fler farliga målchanser än TIF i den första halvleken.

1-0 är också ställningen när domaren blåser igång den andra halvleken. Tio minuter in i halvleken agerar vi väldigt tamt i eget straffområde och en Töcksfors-spelare får alltför lätt gå upp och nicka in 2-0 på en fast situation. Istället för att hänga med huvudena fortsätter vi att slita hårt för ett reduceringsmål, men målvakten i Töcksfors gör ett flertal kanonräddningar och gör uppgiften näst intill omöjlig. Vi reducerar dock, aningen försent, i 84:e minuten efter en omställning med fint kombinationsspel där Gustaf Ränkeskog placerar in 2-1 efter ett fint instick av Johan Gustavsson. Vi lyckas dessvärre inte skapa några kvitteringschanser innan slutsignalen ljuder.

Vi gör en väl godkänd insats och hela laget sliter hårt för varandra i 90 minuter, vilket vi gjort i stort sett hela säsongen.

Nästa seriematch är inte förrän den 7 augusti, då vi gästar IF Brunskog United. Nu laddar vi istället om för en av sommarens stora höjdpunkter, nämligen Nordmarkscupen!     Nordmarkscupen arrangeras i år i Åmotfors och går av stapeln lördag den 4 juli.

Skribent: GR