Uddamåls förlust hemma mot Hillringsberg

30 MAJ 2015 20:05
ÅIF förlorade lördagens hemmamatch mot Hillringsberg med 1-2 (0-2). ÅIFs mål gjordes av Richard NIlsson.
  • Skapad: 30 MAJ 2015 20:05

Det blev förlust för ÅIF när man tog emot Hillringsberg på en lite fuktig Forsvallen. Det verkade som att hemmaspelarna hade sett för mycket i tabellen inför matchen och verkade tro att det skulle bli en lätt match. Dock det var Hillringsberg som tog tag i matchen från start. Hemmalaget blev tillbaka pressade mer eller midre hela första halvlek. Ledningsmålet kom efter ca 20 minuters spel då en långboll lite turligt stoppade upp i en vattenpöl och gav Hillringsbergsspelaren fritt fram mot målet, inget misstag och 0-1. Efter detta fortsatte Hillringsberg att skapa fler chanser och i den 40 minuten kom 0-2. Det resultatet stod sig till halvtidsvilan.

I andra halvleken kom hemmalaget ut som ett nytt lag. Nu var det ÅIF som pressade tillbaka Hillringsberg och skapade ett flertal chanser. I den 63:e minuten fick ÅIF en frispark precis utan för straffområdet. Richard Nilsson tog tillvara på denna på bästa sätt när han satte bollen i målvktens vänstra kryss. Efter reduceringen tog ÅIF över ännu mer och skapade många chanser till kvittering. Dock var man inte riktigt där när bollarna kom in i boxen, så någon kvittering kom tyvärr inte för hemmalaget. Hillringsberg hade under andra halvleken ett par kontringar som var farliga men längst bak i ÅIF stod Simon Fors för ett antal bra räddningar.

ÅIF förtjänade kanske 1 poäng efter den bra andra halvleken, men det är trots allt målen som räknas och där gjorde ju Hillringsberg ett mer och tog därmed sin första seger för säsongen. Matchinfo från VFF finns HÄR

Nästa match för ÅIF den 13:e juni mot Jössefors 2 på bortaplan.