Hoppa till sidans innehåll

Åmotforsjoggen 2017

20 MAJ 2017 16:29
Åmotforsjoggen 2017 avgjordes under lördagen. Ett 90 tal barn och vuxna deltog i de olika klasser som bjöds. Axel Danielsson och Marie Kullgren var snabbaste herre respektive dam i huvudloppet som sträckte sig runt askesjön.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2017 20:08

Med en delvis ny bansträckning på Åmotforsjoggen arrangerades loppet på lördagen. 

Efter en gemensam uppvärming var det så dax för dagen lopp.
Först ut var de minsta barnen (0-6 år) som hade en bana på ca 500 m att ta sig an. 23 barn tog sig runt Forsvallen i sin egen takt och väl i mål väntade saft, frukt och en vattenflaska i pris.

Nästa gäng att ges ut på sin bana var de mella 7 och 14 år. Deras bana mätte ca 1,5 km och snabbast tillbaka till målet i den klassen var Oskar Gärdt bland killarna och Wilma Karlsson bland tjejerna.

30 minuter före tävlingsklassen släpptes 19 motionärer iväg. Där är målsättningen att ta sig runt den fina banan som vi tycker att vi kan erbjuda.
När det var dax för tävlingsklassen var det 31 startande som drog iväg från Forsvallen på den 6,7 km långa banan. Snabbast för dagen var Axel Danielsson som kom tillbaka till målet efter 25 minuter och 15 sekunder. 2 i mål var Samuel Misqna på 28.08 och på tredje plats kom Thomas Fällgren som kom imål på tiden 28.42. 

Herrar

Bland damerna var Marie Kullgren snabbast runt banan. Hon fick tiden 30.43, tvåa i mål kom Jill Nordby på 34.16 och trea i damklassen kom Sussane Andersson på tiden 36.45

Damer

Åmotforsjoggen ingår som en av deltävlingarna i Edaklassikern och det var 3 deltagare som efter genomförd Åmotforsjogg kunde kvittera ut Klassikermedaljen. Dessa var Farzad Ahmadi, Javid Hassanzde och Ali Mohammadi.

 Edaklassiker

Resultat lista finns HÄR

Bilder från dagen finns på vår FB sida 

Under dagen kunde man även prova på orientering och delta i en skattjakt.

Åmotfors IF tackar alla som på ett eller annat sätt varit involverade i dagens evenemang.

 

 

Skribent: Ola Eriksson
Epost: Adressen Gömd

Följ ÅIF på Facebook! 

ÅIF Facebook

Postadress:
Åmotfors IF
Kent Alexandersson, Järnvägsgatan 22
67040 Åmotfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info