Hoppa till sidans innehåll

Mountainbike tävlingen

17 JUN 2018 18:39
Värmlandsserien och Edaklassikern arrangerades på söndagen 17:e juni av ÅIF.

  • Skapad: 17 JUN 2018 18:39

Vädrets makter visade sig inte direkt från sin bästa sida när ÅIF stod som värd för den 4:e deltävingen i Värmlandsserien på MTB. Efter en försommar med i princip bara sol så var det inte mycket av den varan under söndagens tävling. Bilden ovan visar hur det såg ut där cyklisterna varvade.
Vädret till trots kom det ett 40 tal cyklister till start där de allra flesta verkade trivas trots regnet.

Inför årets tävling i Värmlandsserien hade vi klarat att få till ca 500 m ny stig jämfört med fjolårets bana. Dessutom hade vi fått till lite mer stig på även på barn och ungdomsbanorna.

Gruppen nybörjare 7-8 år körde en slinga på 800 m och där klarade alla deltagare det galant. Nybörjarna i gruppen 9-10 år fick köra 1,2 km och även det gick bra.

Pojkar 10-12 år var den största gruppen där 10 cyklister kom till start. Snabbast var Albin Larsson från CK Filip. I tjejernas 10 - 12 års grupp var Klara Sköld snabbast, dessa två grupper körde två varv på 1,2 km banan.

13-14 åringarna fick köra ytterligare ett varv, 3 varv på 1,2 km banan. Här var Olivia Nilsson, Skruvstad IK och Noah Nevrell snabbast.

När det var dax för de som skulle köra 3,4 km slingan öppnade sig himlen ännu en gång. Tyvärr var det inte mer än 10 cyklister på startlinjen men de som startade gjorde det bra i det tunga föret. Snabbaste varven gjorde Lars Appelkvist från Skruvstad IK, han blev till slut den ende som körde 4 varv på banan.

Resultatlistan från tävlingen hittar ni HÄR

Fler bilder kommer på vår facebooksida.

Tack till alla som på ett eller annat sätt hjälpt till för att vi ska kunna genomföra tävlingen. Tack även till alla tappra cyklister som trotsade vädret och gjorde bra insatser under dagen.
Hur vi ska göra för att kunna erbjuda ett bra väder när vi arrangerar MTB tävlingar vet jag inte. Var ju samma väder och tunga banor även ifjol.

Skribent: Ola Eriksson
Epost: Adressen Gömd

Följ ÅIF på Facebook! 

ÅIF Facebook

Postadress:
Åmotfors IF
Kent Alexandersson, Järnvägsgatan 22
67040 Åmotfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info