Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsserien - DM - MTB

22 SEP 2019 00:50
I ett strålande väder avgjordes 2019 års DM i mountainbike i Åmotfors under lördagen. Ett 50 tal cyklister hade hittat till Åmotfors för tävlingen denna dag.
  • Uppdaterad: 22 SEP 2019 08:48

Efter en vecka med bra väder kunde vi bjuda på riktigt fina förhållanden när MTB DM skulle köras. Ett 50 tal cyklister från 7 år och uppåt hade hittat till Åmotfors för att ta sig an våra olika banor. 

Först ut att ta sig an 2 varv på vår "blåa" bana, var de barn som kör i nybörjarklasserna, från 7 år upp till 10 år. Ett flertal cyklister gjorde sin tävlingsdebut medan andra hade kört flera tävlingar. Alla fixade sina varv och belönades med en medalj när de hade passerat mållinjen.

Nästa start grupp skulle ta sig an vår "gröna" bana. Den mäter 1,6 km och skulle köras antingen 2 eller 3 varv beroende på vilken klass man körde. 
Max Lundin, Kristinehamns CK tog hem segern i klassen P10-12. Hemmaåkarna Olof Kolberg och Anton Albrektsson blev 3:a respektive 5:a.

I klassen 13-14 år var Nelly Kans och Noah Nevrell, båda OK Tyr, snabbast gällande tjejer och killar.

När det sedan skulle köras på vår "orange" var det nästan bara killar/män som stod på startlinjen. Där stod också Kajsa Sköld, CK Filip, som skulle köra 2 varv på banan. Detta fixade hon galant och hade inga större problem under resan.

Gällande herrseniorernas tävling som gick över 3 x 3,7 km var Tord Alenljung från OK Tyr starkast och tog hem segern. Tvåa blev Thomas Hellström, Skruvstads IK och trea kom Henrik Westberg, OK Tyr.
Fjolårs mästaren David Persson, Skruvstad IK tvingades tyvärr bryta efter 1,5 varv.

Om man ser till de olika divisionerna som finns i Värmlandsserien var, Fredrik Randström, OK Tyr, snabbaste div 2 åkare och i div 3 var Peter Andersson från Kristinehamns CK snabbast.

Efter alla positva ord om vår bana hoppas vi att fler ska hitta till Åmotfors och cykla. Det går ett "rykte" om att banan ska var lätt både tekniskt och rent cykelmässigt, men med tanke på de kommentarer som cyklisterna ger kan det kappast stämma. Antagligen är det från den allra första tävlingen vi arrangerade 2017 då merparten av banan gick på eljusspåret. Efter att vi har lagt ner ett antal 100 mantimmar har vi fått till väldigt mycket stig och byggt bort eljusspåret. Det finns tekniska partier, branta uppförsbackar, hopp och mycket mer kul runt omkring i området.
Så ni som fortfarande tror att banan är lätt, tråkig eller nått annat kom och testa, tror inte ni blir besvikna. Det finns Strava segment på alla våra banor, så det är bara att "tävla".

Resultatlistan från tävlingen finns HÄR

Bilder från tävlingen finns på vår Facebook sida. Tagga gärna personerna om ni känner igen någon.

Stort tack till alla som ställer upp och hjälper till med både det ena och det andra. Utan er hade det inte funkat att genomföra detta. 
Även ett stort tack till alla cyklister för en bra dag!
Vi hoppas kunna återkomma även nästa år med ett liknande arragemang.

Skribent: Ola Eriksson
Epost: Adressen Gömd

Följ ÅIF på Facebook! 

ÅIF Facebook

Postadress:
Åmotfors IF
Kent Alexandersson, Järnvägsgatan 22
67040 Åmotfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info