Värmlandsserien MTB

11 JUN 2017 18:04
ÅIF lägger ytterligare ett arrangemang till handlingarna. Denna gång var det premiär för klubben att arrangera en cykeltävling. Tävlingen som genomfördes på söndagen var deltävling 4 i Värmlandsserien i mountainbike.
  • Skapad: 11 JUN 2017 18:04

50 cyklister kom till start där de körde banor från 500 m upp till längsta distansen som var 4 varv på en 3,4 km slinga. Den senaste veckans regnväder hade gjort banan hyffsat tungkörd, men de allra flesta tog sig an detta med ett gott humör.

Först ut i banan var ett gäng unga cyklister som avverkade ett 500 m långt varv. Detta klarade de med den äran och när de nått målet fick de välförtjänt saft och en ny vattenflaska.

I nästa grupp (PF7-8 år) var det bara 2 startande som skulle köra en bana som mätte 800 m. Alice Lundin från Kristinehamns CK och Elias Johansson från OK Tyr. Detta fixade de galant och fick även de samma belöning när de nått målet.

1,2 km banan skulle köras upp till 3 varv för de som var mellan 13 och 14 år. Det var en gemensam start där 19 ungdomar stack iväg samtidigt. Nybörjarna mellan 9 och 10 körde 1 varv. Pojkar och flickor 10-12 år körde banan 2 varv och som tidigare nämnt körde de äldsta 3 varv. Det var en hård kamp på de tre varven mellan Felicia Sohl, OK Tyr, och Oskar Bäckman, Arvika IS. Oskar drog det längsta strået när han spurtade förbi Felicia in mot målet.

När det var dax för de som skulle ut på 3,4 km banan var det 20 taggade cyklister som ställde upp på startlinjen. Vissa skulle köra 4 varv medans någon nöjde sig med 1 varv.

Det blev körning direkt, i klassen div 1, från start där Tobias Johansson, OK Tyr tog täten, han följdes närmast av Oskar Johansson, Arvika IS, så skulle det bli genom hela loppet. Inför det sista varvet var Tobias ca 15 sekunder före Oskar. När de kom in mot stadion för sista gången hade Oskar kommit närmare, men Tobias orkade hålla undan och vinna med 4 sekunders marginal. 3:a ytterligare en minut efter kom Joel Engström, OK Tyr. Linus Olsson från hemmaklubben, (som fick reda på att det var tävling igår), gjorde en strong insats i det tunga föret och körde runt banan på 50 minuter och 31 sekunder.I div 2 segrade Simon Johansson från OK Tyr som körde 3 varv på 33 minuter och 53 sekunder. I denna klass körde hemmaåkaren Daniel Sötterman sina 3 varv på 38.55.

I div 3, som körde 2 varv, var Robert Ambjörnsson snabbast med tiden 27.50.

Damernas div 1 vanns av Anki Berggren OK Tyr, som avverkade 3 varv på banan på 39 minuter och 47 sekunder. Viktoria Lindblom var tvåa i mål slagen med 48 sekunder.

I damernas div 2 var Maria Marinopoulo OK tyr snabbast runt sina 2 varv. Med tiden 28.05 var hon 3 minuter före klubbkompisen, Viktoria Grännsjö, i mål.

Resultat lista från dagen finns HÄR
Fler bilder från tävlingen finns på vår facebooksida som du hittar HÄR. (gilla gärna sidan också när du ändå är där). Du får även tagga de som du känner igen.

Med den respons som vi fick efter tävlingen är det antagligen inte sista gången vi arrangerar en cykeltävling. ÅIF hade idag till start 13 cyklister vilket är väldigt roligt, vi får se om det kommer att bli fler framöver.

Åmotfors IF tackar alla deltagare, publik och framförallt alla funktionärer som hjälpte till idag och de som lagt ner lite extra tid i skogen den senaste veckan.