SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åmotfors Idrottsförening
Fotboll
Åmotfors IF
vs
Jössefors IK
Åmotfors IFvsJössefors IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 05 juni, 11:00
Plats:Landisbanan
Tävling:
Matchnummer: 182084023
Samling:10:20, Landisbanan
Trupp:#4 Oliver Lundberg
#7 Wiktor Tholsson
#11 Elias Guldbrandsson
#18 Olle Söderlund
#19 Noah Nolander
#20 Lowe Guttke
#53 Teodor Marsteintrædet Onyemeh
#75 Jonathan Larsen
#82 Sixten Ekstrand Olsén
#83 Erik Uscinas
#84 Samuel Spångberg Persson
#85 Charlie Johansson Beckius
P10: Derby emot Jössefors
2022-06-05 17:34

Derby emot Jössefors stod på spel idag med fantastiska förutsättningar. ÅIF spelade med fullt lag, med andra ord bara spelare födda -12.

Under veckan som har gått så har Erik, Wiktor, Sixten och Lowe fått testat på målvaktsträning med Krister Håkansson. Detta tyckte de var extermt kul och längtar redan till nästa. Så det var inte svårt att få målvakter till dagens match. Sixten börjar i mål i första period.

Perioden börjar jämnt, precis som det var sist vi mötte Jössefors 5mot5 på Forsvallen. Mycket kamp om boll i mitt i plan och väldigt få ytor. Båda lagen var bra att försvara sig och vara på "rätt sida om boll", så det blev få farliga kontringar. Efter en rensning som Elias snappar upp från sin backplats och drar till typ direkt, så seglar bollen retligt över målvakten. Närkampspelet fortsätter och det är några få avlsut på båda målvakterna men alla lägen kan avfärdas. Innan perioden är slut hinner både ÅIF och Jössefors näta. 

I andra period ställer sig Lowe i mål. Jössefors börjar helt klart bäst och vi är båda slitna (värmen) och hinner inte riktigt in i situationer. I denna spelsekvens gör Jössefors flera mål och ett ras kan tyckas vara nära. Vi väljer att byta oftare och spelarna börjar också pressa tidigare och detta skapar otrygghet hos jössefors. Nu är det ÅIF som har en fantastisk period och gör flera spelmål bl.a via Oliver, Samuel, Sixten och Charlie.  

Inför tredje är det typ jämnt skägg och sista perioden är spelbilden oerhört jämn. Kanske aningens mer målchanser åt ÅIF (kan vara blåögd här). Lowe gör dock några svettiga räddningar och håller ställningarna. Backarna för dagen Theodor, Elias och Wiktor gör även de ett kanonjobb. Jössefors får straff när de är 10 minuter kvar som de sätter stensäkert och det är inte mycket Lowe kan göra på den.

Ytterliggare en match till ända med ett oerhörd kollektiv insats likt den i Torsby! ALLA grabbar ska ha cred idag för sitt slit, alla bidrar. Vi är stolta tränare.


<< Tillbaka