Plats:Aspen
Tävling:
Matchnummer: 182084019
Samling:10:00, Forsvallen
Aktivitetsinfo: Vi åker 10:15 gemensamt från Forsvallen för de som vill. Samling 11:15 vid Aspen i Torsby.
Vi byter om på plats vid plan (ej omkädningsrum).
Referat: Torsby IF blå - Åmotfors IF
P10: Spännande och jämnt i Torsby
2022-05-28 16:14

Vi hade aldrig spelat emot Torsby tidigare, så vi visste inte riktigt vad som väntade oss.

Planen Aspen var något undermålig enligt vår mening, men det är ju lika för båda lagen. Vi börjar matchen piggt och får förvånansvärt enkelt hål på Torsby tidigt i macthen.  Efter målet så börjar Torsby bygga upp sin offensiv och Erik får det riktigt svettigt i målet. Torsby har hur många lägen som helst som både Erik i vårt mål räddar och som de skjuter bredvid. Här gör våra backar ett gedigt jobb idag: Anton, Elias och Lowe. Vi gör något mål till på kontringar bl.a. av Oliver som är distinkt i sina avslut.

I andra börjar något förvirrat då vi för första gången är med om ett sidbyte, det tar några minuter innan vi kommit rätt här. Även i denna period fortsätter Torsby med sin offensiv. Våra  backar och nu Wiktor i mål håller tätt bakåt. Istället börjar vårt mittfält tugga igång ordentligt med spelare som Charlie, Noah, Samuel och Sixten som trillar boll. I tillägg med Olle och Oliver på topp som oroar deras backlinje konstant så får Torsby hett om öronen. Vi gör några mål till bla. via Sixten, Samuel och Noah. Och grabbarna är rätt nöjda med sin insats hittils.

Inför tredje pratar vi om att behålla fokus och ta jobbet genom hela matchen, och det börjar bra då Charlie sätter ett mål tidigt. Men Torsby viker verkligen inte ned sig, utan spelar både bra fotboll men också tufft. Vi hanterar inte riktigt detta hårda spelet utan tappar "momentum" i matchen och det trillar in några bollar sista 15min. Grabbarna gör dock en heroisk avslutning och knyter ihop säcken bra idag.

Vi är mycket nöjda med denna match och ser fram emot hemma emot Jössefors.