Samling:17:45
Uddamåls förlust igen
2022-07-06 06:37

Gettjärn vann med uddamålet

Vi avslutar vårsäsongen med en förlust 3-4 (2-2) på bortaplan mot Gettjärn. En match som vi inleder klart bra och tar ledningen genom Robin som lyfter in den över keepern. Ledningen blir inte långvarig då vi åker på ett kvitteringsmål där vi missbedömde situationen. Vi tappar lite momentum där och när Gettjärn gör 2-1 på hörna så är det lite uppförsbacke. Abbe springer sig fri och sätter fint 2-2 och vi känner att nu är vi på rätt väg. Abbe är igenom igen fint framspelad av Colin men där domaren blåser offside (helt fel då han är minst 2-3meter onside och domaren har ryggen mot situationen när bollen slås, så han kan omöjligen se) liten hjärnblödning i tränarstaben vill jag lova.

Pausvila och känslan är att detta kan vi ta. Men 10 minuter in i andra inträffar en av de märkligaste situationer och förklaringar som inträffat under våra 17-20 år som aktiva och 5-6 som ledare. En frispark slås in i vårt straffområde går över alla och Pontus greppar bollen, båda lagen vänder sig åt andra hållet och Pontus är i färd med att göra ett snabbt utkast, då blåser domaren straff till Gettjärn för en knuff i situationen tidigare. Nu går topplocket lite och vi får en liten pratstund med domaren som förklarar att -hade bollen gått till inspark, så hade jag inte blåst straff!!!!! En sådan regel finns inte!!!! Vi dubbelkollat den regeltolkningen med domarbasen.

4-2 kommer även det på en fast situation efter förvirringen vid tidigare avblåsning.

Vi ändrar om lite och Edvin trycker dit reduceringen med 10 kvar och vi försöker att forcera på slutet, men vi inkasserar en uddamålsförlust.

Vi brukar normalt sett först och främst se till vår egen insats och ha stor förståelse, men denna kväll kan vi inte bortse från de två fatala felblåsningarna som naturligtvis sätter stor prägel på matchen.

Nu tar vi lite semester innan vi laddar om inför hösten.