Samling:13:45
Seger i dagens toppmöte..
2023-06-03 23:25

Åmotfors - Gillberga 2-0 (0-0)

Välförtjänt Seger i dagens toppmöte som grundade sig i stabilt försvarsspel och att vi vinner mittfältet i andra halvlek.

Vi var taggade och det märktes redan i omklädningsrummet att idag var det toppmöte i serien. Laddat, fokuserat men ändå bra stämning och humör.

Matchen startar jämnt men efter 2 minuter höll gästerna på att rinna igenom när vi står och sover lite,men domaren hjälpte oss och blåste av för offside. Det skapas inte många chanser varken framåt eller  bakåt, närmast för vår del är ett inlägg på bakre som Arre och Krisse går på båda och är nog lite ivägen för varandra, annars var målet öppet. Ställningskrig är nog det rätta ordet och många dueller framförallt i luften. Där har vi väl inte vår starkaste sida. 0-0 i paus.

Snacket i paus handlar om att använda ytorna bakom deras ytterbackar då mittbackarna är väldigt bra.

Andra halvlek är som första i 15 minuter, sen tar vi över mer och mer. Sista 20 är vi klart bäst och vinner boll efter boll, som gör att vi får anfall på anfall. Ledningsmålet kommer dock inte på något anfall. Vi får frispark på mittlinjen, Daniel stegar upp och drar den mot mål, Arre är först men når inte bollen utan den går rakt i mål strax under ribban. Nu flyttar gästerna upp allt och på en kontring så rundar Abbe målvakten och spikar slutresultatet till 2-0.

Härlig seger. Stabilt spel, hårt jobb och några varningar ger oss segern idag. Beröm till alla för jobbet. Abbe är överallt och jobbar stenhårt, Arre och Colin håller mitten där Colin är matchens bästa spelare i långa perioder. Backlinjen är följsam och  i är i princip rätt hela tiden i andra halvlek.

Nu väntar Klässbol på onsdag 19:30 på bortaplan