Uddamålsförlust mot Ås
2022-07-03 10:05
ÅIF-IFK Ås 1-2 (1-1)
Derbyt mot Ås i strålande solsken ramades in av 220 betalande och massor med barn. Härligt att se så många på vallen.
Matchen inleder Ås klart bäst och har bud på något mål innan 0-1 på straff kommer. Efter det så tror jag derbynervositeten släpper på våra unga krigare och vi tar över spelet. 1-1 av Krisse helt rättvist när han förvaltar sitt läge på bästa sätt. Vi fortsätter att pressa motståndarna och har några möjligheter sista kvarten och tycker att vi är rejält på gång när pausvisslan ljuder.

Vi kommer ut lite försiktigare än vi avslutade första men ända bättre än vi inleder matchen. Ett slumpmål kommer oturligt i baken när ett ”inlägg” seglar över Pontus och in. Tungt naturligtvis, men vi kämpar oss in igen och sista 25-30 är vi det spelförande/bollhållande laget. Vi skapar frisparkar, hörnor, inlägg men ett stolpskott och några halvchanser är det närmaste vi kommer en kvittering. Motståndarna har kanske en målchans på hela andra halvlek när vi flyttar upp laget sista tio, men det är målen som räknas när poängen fördelas och vi grattulerar Ås till 3 poäng och lycka till vidare, vi hoppas på chans till revansch nästa säsong