Fotboll
Seger i Grums för A laget
2023-05-26 23:05
Segerskytten och matchens lirare Edvin Malmgren

Seger 1-2 (0-1) Sista kvarten i första och sista 30 är det som avgjorde denna match.

Vi inleder ganska piggt och skakar fram lägen där Abbe är igenom, Arre är igenom, men sedan så är halvleken mer motståndarnas. De har ett skott tätt utanför, missat i princip öppet mål och en boll i nät som blåstes av för offside. Vi tuggar oss in i matchen, kommer närmare, vinner fler dueller och efter en halvtimme så tar vi över matchen. Edvin har ett gyllene läge att ge oss ledningen men en dubbelparad från burväktaren räddar motståndarna från påhälsning i nätet. Men i slutet på halvleken kommer ledningsmålet från höger utanför straffområdet så knorrar Krisse in den i första hörnet. Psykologiskt viktigt att gå till pausvila i ledning.

Grums kommer ut och rivstartar andra halvlek och efter 12-13 minuter så kommer kvitteringen genom Arvika bekante Börne,som även nätade i Grums senaste seger i div 3. Men nu så tar vi tag i det igen och sista halvtimmen är våran. Många nästanlägen, hörnor, frisparkar som susar tätt förbi. Det tog oss 60 minuter att få fast deras duktiga mittfält. Men tillslut så kan Edvin säkert placera in segermålet från nära håll, efter att han vunnit en duell på vänsterkanten, drivit in i planen, spelat ut den till höger, förflyttat sig in i straffområdet och får välförtjänt sätta dit den.

En bra match med många fina auktioner både från oss och motståndarna. Motståndet är troligen det vassaste hittills anförda av nämna Börne och en mycket bra Pablo Munoz. För vår del så är de som kryddar segern med lite extra  beröm Abbe för sitt uppoffrande spel, Colin för en bra andra halvlek och naturligtvis segerskytten.

Nu väntar Gillberga hemma på forsvallen härnäst. Välkomna!